Присъствено обучение

Малка компютърна академия е мястото, където децата учат технологиите, които цял свят ще използва в бъдеще.

 

Програмата развива универсални умения, които дават уникални предимства на децата.


Малчуганите създават свои собствени проекти в екип или индивидуално. Съвместната работа развива у тях умения за сътрудничество, планиране и постигане на целите. По какъвто и кариерен път да реши да поеме детето ви за в бъдеще – знанията и способностите, придобити от него в Малката компютърна академия, ще се окажат полезни.

 

Обучението в Малка компютърна академия се основава на три основни компонента:

Малки групи
Децата имат нужда от малка група в която да работят, да се учат и да играят. Нашите групи включват до 15 ученици, за да могат да си помагат взаимно и да получават достатъчно внимание от преподавателя.

Оборудвани учебни зали
Децата могат да използват своя техника, но не е необходимо. Ние имаме оборудвани учебни зали, където фокусът им ще бъде само върху полезните знания.

Съчетание на теория и практика
Нашата програма набляга на учене чрез правене. Децата не просто слушат преподавателя, а работят по собствени проекти и изпробват наученото.

 

За кого е разработена програмата?

Деца между 9 и 12 години
Малчуганите ще направят първите си стъпки в света на технологиите. Ще създадат първия си имейл, ще разработят първата си игра на платформа, подходяща за тяхната възраст. Ще се научат да създават колажи и да обработват изображения. Освен това, ще разберат как безопасно да използват Интернет.

Деца между 12 и 14 години
Децата, които вече имат опит с дигиталните инструменти, могат да надградят уменията си. На този етап от програмата, те ще могат да се запознаят с технологиите за програмиране и дизайн, които големите използват, и да преценят в коя сфера искат да се реализират.

 

Как преминава процесът на обучение?

Максимално много практически знания
Процесът на обучение в Малка компютърна академия е изграден върху реалното прилагане на всички получени знания. Всеки теоретичен блок се утвърждава с много практически упражнения. Нямаме лекции и сложни термини и обръщаме индивидуално внимание на всяко дете. Използваме система за геймификация, която спомага за мотивацията на учениците - те печелят виртуални диаманти и монети, които могат да заменят за реални награди. Mеждувременно, всеки родител може да проверява как се справя детето чрез профила му в системата на IT Step.

Ориентиране в IT сферата
По време на обучението в Малка компютърна академия, децата могат да се ориентират кои професии ще са им интересни. Това увеличава шансовете да изберат кариерно развитие, което отговаря на техните качества.

Програма на обучение

Нашата програма за обучение е разработена по авторска методология. Програмите може да видите в характеристиките за всеки обучителен продукт.

Няма намерени продукти.