Малка компютърна академия Онлайн - тримесечно плащане

+ -
390,00 лв. 360,00 лв.
Properties
Properties

Важно: Ако разполагате с персонален промокод, който Ви дава право на допълнителна отстъпка от посочената цена, ще имате възможност да го въведете и да получите съотв. отстъпка при финализиране на поръчката си и избор на начина на нейното плащане.

 

За кого е разработена програмата?

 

Деца между 8 и 12 години

 

Малчуганите ще направят първите си стъпки в света на технологиите. Те ще се учат, докато се забавляват, и ще придобият успешни умения за бъдещото си кариерно развитие.

Обучението в Малка Компютърна Академия развива универсални умения, които дават уникални предимства на децата, и ги подготвя за дигиталното бъдеще.

Малчуганите създават свои собствени проекти в екип или индивидуално. Съвместната работа развива у тях умения за сътрудничество, планиране и постигане на целите. По какъвто и кариерен път да реши да поеме детето ви за в бъдеще – знанията и способностите, придобити от него в Малката компютърна академия, ще се окажат полезни.

 

Цената на обучението е 1040 лв. за учебна година, с варианти за разсрочване на таксата на тримесечни или месечни вноски, за да се възползвате от другите варианти на плащане проверете секция "Малка компютърна академия - Други градове".

 

Курсовете стартират през април месец.

 

Продължителността на един урок е 2 часа и 45 минути.


Учебните занятия се провеждат в събота или неделя (от 9:30 ч.) - по запитване ще получите информация за графика в различните градове.

 

В Малка компютърна академия децата учат чрез забавление. Подготвили сме множество интересни и вълнуващи курсове за тях, както и практически проекти, които да развият ценни умения.

 

 

Описание на предметите:

 

  1. IT Start - Да се запознаем с компютъра

В тази част от курса, която ще трае само няколко срещи, ще овладеем основите за работа с компютър. Ще си говорим за основните части на компютъра, разликата между лаптоп и настолен компютър. След това ще разгледаме десктопа и какво има на него, как да работим с прозорци, ще създаваме папки и ще се учим да изтегляме картинки от Интернет. Ще си поговорим и за файловете - какво са те, какви видове има и в какво се измерва размера на файловете. Успоредно с това, ще упражним основните умения за работа с мишка - кликване с ляв и десен бутон, двоен клик и основните бутони на клавиатурата, клавишите интервал, alt, control, enter, escape - за какво служат и как се използват в комбинации с други клавиши. Ще започнем да се учим да пишем на клавиатура. 

През следващите теми ще влезем в Интернет и ще си поговорим за уеб сайтовете. Какво е адрес на сайт и къде се пише? Ще влезем и в първата си поща в Google. Ще пишем имейли и ще се учим как да променяме текста. Всичко това ще комбинираме с най-популярните сайтове за деца. Ще отговорим и на най-интересните въпроси:

- Защо имаме потребителско име и парола? Как влизаме в пощата и можем ли да влизаме от друго място - от телефон или от вкъщи?

- Как да изпратим първия си имейл? 

- Какво можем да изпращаме в имейлите и можем ли да пускаме колети по тях? А картички?

- От каква информация се нуждаем, за да изпратим електронно писмо? 

- Каква е разликатаа между имейл и потребителско име?

Ще работим и с дисково пространство, за да можем да качваме проектите си и да ги показваме вкъщи.

 

  1. Дигитално рисуване - Въведение в компютърната графика

В света на компютърната графика първо трябва да споменем пикселите. Ще започнем да рисуваме точка по точка и ще правим иконки за игри, като създаваме пиксел арт. Ще се научим да правим многослойни изображения, а след това ще започнем да използваме и професионални програми за рисуване. Ще нарисуваме първите си дигитални картини, докато се учим да използваме множество инструменти, ще комбинираме изображения и ще се запознаем с основни понятия в рисуването като композиция и цветознание.

 

  1. Основи на блоковото програмиране

Разбира се, ще отделим време и на важната тема какво представлява програмирането! Ще започнем да се упражняваме с лесни малки стъпки, като даваме кратки команди и минаваме различни приключения в платформата code.org. По този начин, ще развиваме логическото си мислене и ще се научим да създаваме алгоритъм за решаване на сложни задачи. Ще създадем и своя собствена игра в Scratch, като комбинираме различни блокове и обекти.

 

  1. Art studio - Основи на графичния дизайн

Ако се чудите как точно се създават всички онези интересни и фантастични колажи и плакати за филми, в тази част от обучението, ние ще ви покажем точно това. Ще видим как точно се комбинират различните формати изображения и как можем да изрязваме части от снимки и да правим колажи. Ще си говорим за това как се правят интересните цветови ефекти, как можем да променяме части от изображенията и да превръщаме обикновените снимки в произведения на изкуството.

 

  1. Създаване на 3D игри - Програмиране

С помощта на платформата Kodu, ще започнем да създаваме собствени игри, почти като Subway Surfers, Plants vs. Zombies и още много други. Ще създаваме герои и ще правим техните приключения наистина интересни, като добавяме условия и запознаваме децата с понятия от света на програмирането като цикли и променливи. Ще създаваме лесни и сложни игри, като развиваме въображението и логическото си мислене. Дори ще се научим да преобразуваме резултати, да създаваме различни състояния за героите и да правим интересни и забавни светове!

 

  1. Векторна графика

След като се научим да работим с пиксели, можем да започнем да работим и с форми. Ще навлезем във векторната графика и рисуването с прости геометрични фигури и ще се научим да създаваме рисунки по нов и лесен начин. Децата ще се запознаят с разликата между растерната и векторната графика и чрез лесни и интересни упражнения ще започнат да рисуват чрез геометрични форми. Ако смятате, че това не е интересно, обещаваме да видите като краен резултат много извънземни, емотикони, пейзажи и дори вкусни закуски!

 

  1. Програмиране с Minecraft

Сигурни сме, че сте чували за Minecraft, но може би за вас ще е новина, че има и специално пригоден за обучение Minecarft, в който можем да програмираме чрез блокове и да създаваме модове, да строим къщи само с една команда в текстовата лента, да правим килими от цветя и да се борим със зомбита. Ще си говорим много за координати в триизмерния свят на Minecraft и ще се учим на команди и на английски език, с които ще можем да създаваме сложни условия. 

***TBI***
Купи на изплащане